Kuinka loihtia helppo juhlakampaus

  • By Asta
  • 12 Jan, 2023

Hiusten kiharrus.

Helppo juhlakampaus voi syntyä lukuisilla eri tavoilla. Se millainen kampaus on mahdollinen, vaihtelee kuitenkin muun muassa omien hiusten pituuden mukaan. Helppo juhlakampaus puolipitkiin hiuksiin esimerkiksi ei välttämättä sovi lyhyille hiuksille. Juhlakampauksen valinnassa on otettava huomioon myös muutama muu asia, joista voit lukea lisää edempänä. Lue seuraavaksi muutamasta helposti juhlakampauksesta eri pituisille hiuksille. Kampaukset syntyvät helposti jopa niiltä, joiden sormet eivät taivu monimutkaisten kampausten tekoon.

Kuinka valita sopiva juhlakampaus

Moni helppo juhlakampaus sopii yhteen erityylisten asujen ja meikkien kanssa. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että oma asu, meikki ja kampaus sopivat yhteen. Juhlameikki esimerkiksi voi olla inspiraationa kampaukselle ja asulle tai vastaavasti voit esimerkiksi suunnitella kampauksen ja meikin valitsemaasi asuun sopivaksi. Kannattaa aina ottaa huomioon myös juhlan mahdollinen pukukoodi juhla-asua ja kampausta suunnitellessa. Esimerkiksi ulkona pidettävien juhlien osalta kannattaa myös ottaa huomioon se, että tuuli voi pilata kampauksen. Tällöin kannattaa valita kampaus, jossa hiukset ovat tiukasti kiinni.

Moniin tilaisuuksiin ja asuihin sekä meikkeihin sopivia kampauksia ovat muun muassa helpot kiharakampaukset ja erilaiset normaalia hieman juhlavammat nutturat. Voit esimerkiksi tehdä hiuksiisi lettinutturan, jonka kiinnität juhlavalla pinnillä. Sileä niskanuttura on myös klassinen juhlakampaus, joka sopii myös esimerkiksi ylioppilaslakin alle ylioppilasjuhliin. Nutturasta on myös helppo muotoilla juhlatilaisuuden mukaan rennon huoleton tai elegantti ja tyylitelty.

Helppo juhlakampaus puolipitkiin ja pitkiin hiuksiin

Helppo juhlakampaus puolipitkiin hiuksiin on kiharanuttura. Se tehdään suojaamalla hiukset ensin lämpösuojasuihkeella ja kihartamalla ne halutunlaisiksi. Suihkauta hiuksiin kiharruksen jälkeen vielä hiuslakkaa. Jätä etuosa hiuksia vapaaksi ja tupeeraa sen jälkeen takahiuksia silottaen lopuksi hiusten pinta. Laita takahiukset poninhännälle. Voit jättää etuosan kiharat kehystämään. Kiinnitä poninhännän kiharat poninhännän sivuille pinneillä – näin saat tuuhean nutturan. Viimeistele kampaus hiuslakalla ja vaikkapa juhlavalla koristepinnillä tai hiuskoristeella. Tämä kampaus sopii loistavasti myös pitkille hiuksille. Mikäli etuosan hiukset tuntuvat liian pitkille, ne voi letittää ja kiinnittää lettien päät pinneillä nutturan viereen.

Ihana ja erittäin helppo pitkien hiusten juhlakampaus syntyy myös yksinkertaisesti kihartamalla hiukset ja kiinnittämällä hiuksiin koristeellisen pinnan. Voit esimerkiksi tehdä jakauksen toiselle puolelle päätä ja siirtää kasvojen päälle tulevat hiukset pinnillä sivuun. Ennen kihartamista kannattaa käyttää muotoiluvaahtoa tai kampausnestettä, joka antaa pohjan pysyville kiharoille. Anna kiharoiden jäähtyä kokonaan kihartamisen jälkeen ennen niihin koskemista ja viimeistele kampaus hiuslakalla.

Helpot juhlakampaukset lyhyille hiuksille

Helppo juhlakampaus lyhyille hiuksille onnistuu esimerkiksi melko samaan tapaan kuin edellinen pitkien hiusten juhlakampaus. Kosteat hiukset kannattaa kuitenkin föönata pesun jälkeen siihen suuntaan, mihin haluaa niiden kääntyvän. Käytä ennen föönausta valitsemaasi muotoilutuotetta. Föönaus antaa kampaukselle kestävän pohjan, jonka jälkeen hiukset voi muotoilla tai kihartaa haluamallaan tavalla. Koristeellinen pinni, hiuskoru tai vaikkapa hiuksiin tarkoitettu kukkapanta kruunaa kampauksen. Kampauksen voi myös viimeistellä näyttävillä korvakoruilla, jotka tulevat hyvin esiin kun pitkät hiukset eivät ole tiellä.

Vaihtoehtoja eri pituisille hiuksille on siis paljon. Tärkeää on kuitenkin aina etenkin se, että kampauksen tekoon käytetään sopivia muotoilutuotteita, jotta kampaus kestää pitkään, ja että kampaus miellyttää juuri itseä.